top of page

 Högåsvillorna – i hjärtat av Åre Sadeln. 

Högåsvillorna – mitt i
Åre Sadelns backar.

Solen går upp över Åredalen och den nyfallna snön gnistrar lockande när du blickar ut över Renfjället. Du går ut genom dörren, där skidorna väntar. Snön är orörd och liftarna har inte börjat att gå än. Sakta åker du ut i backen, som om den vore en del av tomten, och tar morgonens första skär. Det är känslan av att bo -  ”4 meter till backen”.
 

Högåsvillorna är samlingsnamnet för 4 bostadsrättsföreningar, uppförda 2012 till 2015, i Åre Sadeln. Konceptet är särskilt utvecklat för att passa in i området och för den aktiva skidåkarfamiljen.

 Om Åre Sadeln. 

”Från Sadeln, på Högåsen, till Totthummeln och Björnängeberget, där Vikbäcken letar sig ner från kalfjället – här mitt bland skidbackarna har skapats en fantastisk boendemiljö i samspel med natur och skidområde – det är Åre Sadeln.”
 

Pister för carving: Skistar har satsat stort för att tillfredsställa kräsna carvingkonnässörer med både längre, bredare och bättre pister i Åre Sadeln.

Pister för alla: Ingenstans i Åre hittar du bättre lågzons åkning än i Åre Sadeln. Förutom att direkt utanför husknuten ha suverän åkning för alla svårighetsgrader kan du som boende i Åre Sadeln med en lift nå såväl Björnens skidskoleområde som Åres kabinbana, vilken tar dig snabbt upp på Åreskutans topp.

Pister för framtiden: Utbyggnaden av området sker i etapper och när man är klar finns både nya och förbättrade nedfarter, nya liftar och ett nytt helautomatiskt snöläggningssystem. Mycket har redan hänt, exempelvis har Sadelexpressen och Fjällgårdsexpressen förändrat hur man åker i Åres skidsystem och gett ett lyft till Åre Sadeln.

bottom of page